v748-toon-131.jpg

Verdiep je in de geschiedenis met Bunker Data

Door het toegankelijk maken van archieven en jaren kennis te bundelen maken wij het verleden inzichtelijk. 

layout.png

De verschillende regelbau en bunker types inzichtelijk maken

Doormiddel van onze zeer uitgebreide typologie is het mogelijk om ten alle tijden gemakkelijk de juiste type en bijbehorende tekeningen tevoorschijn te halen. Zelfs de kleinste en zeldzaamste types hebben wij getracht te indexeren.

map (1).png

Locaties van alle steunpunten inzichtelijk maken

Doormiddel van historische kaarten en ook vele originele bouwtekeningen maken wij inzichtelijk waar de objecten zich bevinden. De BRV archieven zijn een belangrijk onderdeel hiervan maar ook andere lokale gemeentearchieven slaan wij niet over.

3d-model.png

Inventarisatie van inrichtingen materialen

Elke inrichting was anders maar volgde wel bepaalde richtlijnen die waren opgesteld voor de verschillende type bunkers van de Atlantikwall.

bats.png

Behoud en hergebruik

Om de bunkers een nieuwe functie te geven is onderzoek erg belangrijk. Historische waarde is van vele factoren afhankelijk. Wij bieden de data aan waarmee een toetsing op maat kan plaatsvinden.

v748-toon-131.jpg

Bunker data heeft de oplossing tegen decentraal onderzoek

Veel onderzoeken worden gedaan naar het ontstaan en verloop van de Atlantikwall voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog. 

Het is belangrijk om centraal de data beschikbaar te stellen. Iedereen kan zo de opgedane kennis uitwisselen en sneller nieuwe invalshoeken ontdekken.